Neisplata plaća

Zakon o radu poslodavca obvezuje da radnicima koji su sklopili ugovor o radu s njim i nalaze se kod njega u radnom odnosu, svakoga mjeseca isplaćuje plaću za njihov obavljeni rad. Prilikom potpisivanja Ugovora o radu, poslodavac radnika mora upoznati sa svim važnim propisima tvrtke, s organizacijom poslova te sa zaštitom na radu. Ovdje se […]


prazan novčanik

Zakon o radu poslodavca obvezuje da radnicima koji su sklopili ugovor o radu s njim i nalaze se kod njega u radnom odnosu, svakoga mjeseca isplaćuje plaću za njihov obavljeni rad.

Prilikom potpisivanja Ugovora o radu, poslodavac radnika mora upoznati sa svim važnim propisima tvrtke, s organizacijom poslova te sa zaštitom na radu. Ovdje se između ostalog nalaze i prava radnika o visini, ali i o datumu isplate za rad koji je radnik obvezan učiniti zauzvrat.

No, danas smo sve više svjedoci toga da se to ne događa i veliki broj poslodavaca svojim radnicima ne isplaćuje plaću.

Dakle, što učiniti kada se poslodavac ne pridržava Zakona? Važno je odmah napomenuti da postoji rješenje. Vjerojatno se osjećate očajno i frustrirano, no nema razloga za to. Možete poduzeti mjere koje će vam pomoći da dobijete sve svoje zaostale plaće.

Najnovija saznanja govore o tome da se neisplata plaća od strane poslodavca, bilo da se radi o cijeloj plaći ili o jednom njezinom djelu, uvrštava u kazneni zakon. Dakle, ako poslodavac ne isplati plaću jednom ili više radnika, može se kazniti kaznom zatvora u trajanju od čak tri godine!

Kazneno će odgovarati zatvorom do tri godine i svi oni koji ne daju podatke ili daju podatke koji nisu točni s ciljem pogrešnog obračunavanja plaće u situacijama kada se plaća tada ne isplaćuje u cijelosti ili uopće.

Kaznene odgovornosti za poslodavca neće biti ako se plaća ne isplaćuje zbog toga što nije u mogućnosti raspolagati financijskim sredstvima na računu ili na računu poslodavca nema dovoljno financijskih sredstava da bi se plaća isplatila. Dakle, ako neisplata plaće nema veze s izbjegavanjem isplate plaće.

Ako poslodavac isplati sve zaostale plaće koje je dužan radniku, može biti oslobođen kazne zatvora.

Pod plaćom podrazumijevamo osnovnu plaću radnika, ali i sva druga davanja, bilo da se radi o novcu ili u bilo kojoj drugoj naravi kojom radnik prima zasluge na osnovama svoga rada. Plaća se računa u bruto iznosu, a uključuje i doprinose iz te plaće i na samu plaću i to sve prema posebnom propisu.

Poslodavac vam je dužan svakoga mjeseca dati platnu listu koja vam može poslužiti kao dokaz za isplaćenu ili neisplaćenu plaću. Ako plaća za određeni mjesec nije isplaćena tako mora biti i naznačeno na platnoj listi.

Poduzmite sve potrebne mjere ako vam poslodavac ne isplaćuje plaću i osigurajte se kako bi vam ona što prije bila isplaćena jer ipak se radi o vašim pravima koja posjedujete na temelju Ugovora o radu koji ste sklopili s datim poslodavcem.

Foto: Dan Kosmayer/Shutterstock