Hrvatska video-igra Nephil’s Fall na Kickstarteru

Igra uvodi nekoliko inovativnih mehanika u poznati žanr. Exordium Games, game design studio iz Zagreba, na Kickstarteru je uz pomoć Ivana Nikolaševića iz agencije Advans predstavio projekt Nephil’s Fall – 2D fantasy metroidvaniju, za čiju je realizaciju skupio više od 30 tisuća dolara. Koncept igre baziran je na priči palih anđela koji su dali obećanje […]


hrvatska video igra nephils fall

Igra uvodi nekoliko inovativnih mehanika u poznati žanr. Exordium Games, game design studio iz Zagreba, na Kickstarteru je uz pomoć Ivana Nikolaševića iz agencije Advans predstavio projekt Nephil’s Fall2D fantasy metroidvaniju, za čiju je realizaciju skupio više od 30 tisuća dolara.

Koncept igre baziran je na priči palih anđela koji su dali obećanje da će štititi zemlju od uništenja, kao što to čini Nephil žrtvujući svoje sposobnosti i snage. Prvo predstavljanje “zagrebačkog čuvara” bilo je na Reboot InfoGameru s ciljem testiranja koncepta igre jer je, kako naglašava tim, projekt ambiciozan i zahtjevan.

Uvodimo nekoliko inovativnih mehanika u poznati žanr. Naime, u većini platformer igara igrač kroz progresiju igre postaje sve jači i ima sve više sposobnosti. U Nephil’s Fallu smo, prvenstveno zbog epske priče, okrenuli pravila.

Igrač igru počinje snažan s mnogim sposobnostima, no kako bi svijet vratio u prvobitno stanje mora ih žrtvovati i na taj način video igra, što ju duže igrate, postaje sve teža naglašava Andrej Kovačević, game director Exordiuma.