Dužina otkaznog roka

Dobili ste otkaz i nakon početne nevjerice i razočarenja, morate se upoznati sa svojim pravima i obvezama koje imate na temelju Ugovoru o radu i Zakona o radu. Dužina otkaznog roka, osim što je zakonski uvjetovana, ovisi i o vrsti otkaza, načinu zaposlenja, ali i o trajanju radnog odnosa. Na početku morate znati da od […]


zamišljena žena

Dobili ste otkaz i nakon početne nevjerice i razočarenja, morate se upoznati sa svojim pravima i obvezama koje imate na temelju Ugovoru o radu i Zakona o radu. Dužina otkaznog roka, osim što je zakonski uvjetovana, ovisi i o vrsti otkaza, načinu zaposlenja, ali i o trajanju radnog odnosa.

Na početku morate znati da od onog datuma kada vam je uručen otkaz, tada počinje i teći vaš otkazni rok. Otkazni rok ne može teći za vrijeme trudnoće ili korištenja rodiljnog, posvojiteljskog ili roditeljskog dopusta, ako radite na pola radnog vremena, njegujete, dojite ili brinete za bolesno dijete s teškim oštećenjima, liječite se od ozljede na radu ili neke profesionalne bolesti te ako vršite dužnost kao državljanin u obrani. Nadalje, otkazni rok ne može vam teći ako ste privremeno nesposobni za rad.

Ako je radnik u neko vrijeme otkaznog roka postao privremeno nesposoban za rad, njemu će otkazni rok trajati najduže šest mjeseci od dana kada mu je otkaz uručen.

Otkazni rok može teći i za vrijeme godišnjeg ili plaćenog dopusta te u razdoblju kada je radnik privremeno nesposoban za rad, ali ga je poslodavac oslobodio rada.

Otkazni rok najmanje traje u slučaju kada je došlo do redovitog otkaza i to:

  • dva tjedna ako je radni odnos kod jednog poslodavca trajao neprekidno manje od godine dana
  • mjesec dana ako je radni odnos neprekidno kod jednog poslodavca trajao jednu godinu
  • mjesec dana i dva tjedna ako je radni odnos kod jednog poslodavca trajao u kontinuitetu dvije godine
  • dva mjeseca ako je radnik radio kod jednog poslodavca neprekidno u razdoblju od pet godina
  • dva mjeseca i dva tjedna ako je radni odnos trajao u kontinuitetu deset godina
  • tri mjeseca ako je radni odnos kod jednog poslodavca trajao dvadeset godina

Ako je radnik navršio pedeset godina, a kod poslodavca je radio u kontinuitetu dvadeset godina otkazni rok mu se povećava za još dva tjedna, a ako je navršio pedeset pet godina, otkazni rok se povećava za još mjesec dana.

Radniku koji se uručio otkaz zbog bilo kakve povrede ugovora o radu, otkazni rok trajat će pola vremena od vremena koji je utvrđen kod redovnog otkaza.

Kod onih slučajeva kada poslodavac oslobodi radnika od obveze rada za vrijeme otkaznog roka, svejedno mu mora isplatiti plaću i priznati sva prava kao da je odradio otkazni rok.

Radnik koji odrađuje otkazni rok ima pravo svaki tjedan izostati s radnog mjesta najmanje četiri sata s ciljem pronalaska novog posla.

Bitno je znati da ako radnik daje otkaz, otkazni rok ne može biti dulji od mjesec dana ako radnik ima jako važan razlog.

Bitno je da se svaki radnik upozna sa svojim pravima kako bi si barem malo olakšao to teško razdoblje. Zapamtite da ćete ubrzo sigurno naći novi posao iako se trenutno osjećate kao da nemate izlaza iz ove grozne situacije. Nema mjesta panici ili tugovanju, krenite hrabro naprijed.

Foto: KieferPix/Shutterstock